Siirry pääsisältöön

Urasuunnittelu

Opiskelu

Parturi-kampaajan opinnot ohjaavat minua kohta asiakaspalveluammattia, jossa luovuus, itseilmaisuus, kätevyys ja kuuntelemisen taito on olennaista. Opiskelun aikana koen että tekniikoiden huolellinen opettelu on tärkeää. Näissä voin kehittyä tunnilla tarkasti kuuntelemalla ja opettelemalla pyytämään rohkeasti apua kun sitä tarvitsen. Myös opetusvideoiden seuraaminen on hyvä keino ja toivoisin jo opiskeluiden aikana opettajilta rehellistä palautetta jos työtekniikkani on väärin. Kun tekniikat on hallussa, jää aikaa luovuuden ilmaisemiseen.
 Vuorovaikutustaitojen harjoittelu on erityisen tärkeää, jotta ymmärrän asiakkaan toiveet oikein ja kestän myös negatiiviset palautteet. 
Yritystoiminnan ja liiketalouden opiskelu vie minua eteenpäin kohti haavetta kotikampaamosta. Työharjoittelussa pääsen edistämään taitojani asiakaspalvelussa, vuorovaikutustaidoissa, asiakassuhteiden ylläpidossa, tekniikoissa ja luovuudessa. Myös ystävät ja harjoituspää, ovat hyvää treeniä kun haluaa kehittää itseään. Työ rasittaa fyysisesti etenkin, jalkoja, selkää ja hartioita, joiden hyvinvointia voin edistää fysioterapeutin ohjeiden mukaan ja huomioimalla ergonomian työskennellessä.

Vapaa-ajalla voin tutkia kauneudenhoitoalan trendejä netistä, seurata blogeja, katsoa youtube-videoita, harjoitella itselle ja ystäville. 
Lisäkoulutuksena haluaisin perehtyä etenkin hiustenpidennyksiin, erittäin vaurioituneiden hiusten hoitoon ja rakennekynsiin tai meikkaukseen. Myös tuotetietous ja inci-listojen parempi ymmärtäminen kiinnostaa. Näitä voin myös harjoitella netistä lukemalla ja kokeilemalla eri tuotteita

Työllistyminen

Opintojen jälkeen toivoisin pääseväni pieneen liikkeeseen ensin työntekijäksi, jotta pääsisin kiinni parturi-kampaajan työhön kunnolla. Pitkällä tähtäimellä olisi kumminkin haaveissa työskennellä kotoa käsin. Omakotitalo, josta yksi huone olisi pieni kampaamo. Tämä haaveena, koska saisin työskennellä kotoa käsin, aukioloaikojen joustavuus ja mahdollinen osa-aikainen työ tukisi omaa psyykkistä hyvinvointia. Panostaisin kotikampaamoni sisustukseen ja tunnelmaan, jotta asiakkaalle tulisi mahdollisimman rentoutunut kokemus. 
Yrittäjänä minun täytyisi panostaa ja ylläpitää hyviä suhteita  yhteistyökumppaneiden kanssa. Näitä olisivat esimerkiksi eri tukkuliikkeet ja hiustenhoitotuotteiden myyjät, sekä kouluttajat. Yrittäjänä täytyy itse olla aktiivinen ja seurata uusimpia trendejä ja koulutuksia, jotta ammattitaito pysyy ajan tasalla. 

Työminä

Työminäni on iloinen ja ystävällinen, kuuntelee asiakasta ja haluaa tehdä asiakkaalle kampaamokäynnistä rentoutuneen kokemuksen. Uskon että ammattitaitoni lisäksi empaattisuuteni ja ystävällinen luonteeni saa asiakkaan palaamaan liikkeeseeni. Haluan antaa asiakkaille, työkavereille ja yhteistyökumppaneille itsestäni luotettavan, iloisen ja rehellisen kuvan. Haluan että he huomaavat että minuun voi luottaa, olen aidosti kiinnostunut asiakkaistani ja yhteistyökumppaneistani ja haluan jatkuvasti ylläpitää ja kehittää itseäni.
 Työminäni kehittämisen haasteena on herkkyyteni. Minun täytyy harjoitella vastaanottamaan negatiiviset palautteet ja asiakkaan pettymys. Tätä voin harjoitella pyytämällä rehellistä ja kriittistä palautetta jo opinnoissa ja muutenkin elämän kaikilla osa-alueilla.  

Ura

Koulun jälkeen toivoisin pääseväni ensin osa-aikaisesti palkalliseksi tai vuokratuolilla johonkin pieneen liikkeeseen. Sivussa haluaisin myös kokeilla työtä kauneudenhoitoalan  liikkeessä myyntityössä ja keikkatöitä messuilla tai tapahtumissa. Kun työkokemusta on karttunut ja taloudellinen tilanne sallii oikeanlaisen kodin, perustaisin oman toiminimen ja kotiini viihtyisän kotikampaamon. Moniosaaminen tuo ja ylläpitää asiakaskuntaa, ja jo opiskelukohdassa kerroin haluavani lisäkouluttautua etenkin hiustenpidennyksiin ja mahdollisesti rakennekynsien tekoon. 

Vahvuudet

Vahvuuksiani on ystävällinen luonne ja pitkäaikainen kiinnostus hiuksiin ja kauneudenhoitoon. Otan asioista selvää ja punnitsen vaihtoehtoja. En ole se suurin suorittaja joka tähtää korkealle, mutten mene mistä aita on matalinkaan. Olen oppinut että asiat pitää suhteuttaa omaan elämään, ja pyrin siihen etten vertaile  itseäni työssäni muihin vaan pyrin kehittämään itseäni verrattuna siihen ihmiseen ketä eilen olin. Elämässä minulle on tärkeää tehdä asioita mistä nautin ja mitkä ovat minulle tärkeitä. Olen matkalla kohti elämää, jossa saan yhdistettyä positiiviseksi kokonaisuudeksi niin vapaa-ajan, työn, harrastukset ja perheen. Ja koen että tämänhetkinen urasuunnitelmani tukee hyvin tätä haavetta.


Kirje tulevaisuuteen:

Toivottavasti olet pitänyt kiinni haaveistasi. Toivottavasti  olet jaksanut taistella. Ei haittaa jos olet epäonnistunut jossain, tiedän että olet sentään yrittänyt. Koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta jos olet muistanut haaveksia ja viedä elämää sinne suuntaan mikä vie sinua eteenpäin, olet jo voittaja. Toivottavasti elämä on antanut sinulle lisää itsevarmuutta ja uskallusta tehdä juuri niitä asioita mistä sinä nautit ♥️

Tulevaisuuden haaveita;


Kaksi lasta,..
Häät,..
Omakotitalo,..
Tasapaino,..
Oma kampaamo.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Höyrykoneen käyttö

Tutustuimme tänään höyrykoneen käyttöön  haudehoitojen yhteydessä.  Höyry säilyttää hiuksen kosteuden koko tehohoidon vaikutusajan. Höyrykonetta käytettäess ä tulee  täyttää vesisäiliö merkkiin 1 asti.  Kuvussa oleva pieni etuluukku laitetaan kiinni ja  asetetaan ajaksi 20 min. Esilämpiämisen ajaksi  lämmön voi säätää vähän korkeammalle ja laskea keskiväliin kun laite alkaa höyrystyä  ja on valmis käyttöön. Pienen etuluukun voi aukaista jos höyry tuntuu liian kuumalta asiakkaan mielestä.    

Sormikiharakampaus harjoituspäälle

Aloitin kastelemalla harjoituspään hiukset, pyyhekuivasin ja selvitin ne. Laitoin hiuksiin muotoilutuotetta ja tein jaotuksen. Ensimmäiseen osaan otin n. Viiden sentin levyisen kaitaleen edestä hiusrajalta korvien reunoille asti. Tein sormikiharoita ensin otsalle eteen ja sivuille normaalijännitteellä. Seuraavaan osioon päälaella korvata korvalle tein myös normaalijännitteellä. Ositukset menivät n. Neljän sentin levyisinä vaakasuorina kaitaleina aina pään toiselta puolelta toiselle. Kruununalueelle ja takaraivolle halusin volyymia ja tein sormikiharat ylijännitteellä. Ja takaa sivuille ja niskaan alijännitteellä. Seuraavaksi laitoin hiusverkon ja oli kuivaamisen aika. Itse annoin tämän kuivua rauhassa mutta normaali asiakastyössä olisin kuivannut hiuksia hiustenkuivaajassa n. Puoli tuntia. Kun hiukset olivat täysin kuivat, aukikampasin ne aukikampausharjalla. Sen jälkeen tuppeerasin ja vielä viimeistelin kiharoita tupeerauskammalla. Asiakastyössä käyttäisin vielä lakkaa viimeistel

Miten shampoo pesee?

Shampoon tehtävänä on puhdistaa näkyvä lika hiuksesta ja hiuspohjasta, se myös kosteuttaa ja hoitaa hiuspohjaa. Shampoon pesuteho perustuu sen  pintaktiivisiin  aineisiin, tensideihin, jotka muodostavat  misellejä . Tensideissä on sekä rasva- että vesiliukoinen pää, joiden avulla  misellit  muodostuvat. Sen rasvaliukoinen pää tarttuu likaan ja huuhdeltaessa vesiliukoinen pää vetää lian pois. Shampoon vaahtoutuvuus ei itsessään vaikuta pesutehoon, vaan se helpottaa levitystä. Tensidien lisäksi shampoo voi sisältää mm liuottimen, viskositeetinsäätäjiä, hoitavia ainesosia, opalisoivia aineita,  ph -säätäjiä, säilöntäaineita, väriaineita ja hajusteita.   lähteet: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/136062/Raaka-ainetietoutta%20parturi-kampaajille%20PDF.pdf?sequence=1